Южнокорейски депутат от управляващата партия пострада при нападение на улицата

Getty images (архив)
share

Депутат от управляващата партия в Южна Корея беше ранен днес при нападение на улицата в столицата Сеул, след като преди около три седмици южнокорейският опозиционен лидер И Дже-Мьон бе нападнат с нож, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Мъж е ударил 40-годишния Бе Хьон Джин с камък по тила, съобщи днес южнокорейската агенция Йонхап, като се позова на служител на депутата.

Политикът консерватор от управляващата партия "Народна сила" е откаран в болница с кървяща рана, съобщиха южнокорейски медии. Заподозреният извършител, за когото се смята, че е тийнейджър, е бил задържан на място в столицата Сеул.

Твърди се, че след удара Бе, който е работил като водещ на новините, е бил в съзнание, което значи, че нараняването навярно не е било животозастрашаващо. За момента мотивът за нападението е неясен.

Следващите парламентарни избори в Южна Корея трябва да се произведат през април.

Нападението срещу И Дже-Мьон на 2 януари предизвика голямо притеснение за сигурността по време на предизборните кампании на партиите.

Председателят на Демократическата партия "Заедно" беше намушкан в шията от възрастен мъж по време на публична проява в югоизточния пристанищен град Пусан. След няколко дни лечение той бе изписан от болницата. Според полицията извършителят е заявил, че е искал да попречи на лявоцентристкия политик да стане президент.

Наръгаха опозиционен лидер в Южна Корея

Опозиционерът И беше кандидат на президентските избори преди две години, но загуби с малко от настоящия президент консерватор Юн Сук-йол.

Водещи новини

Още новини