Евродепутатката Алесандра Мусолини: Нападнаха ме в Страсбург

  • 27 февруари 2024 21:53

  • 2906
  • 3
Евродепутатката Алесандра Мусолини: Нападнаха ме в Страсбург
© Getty images (архив)

Италианската евродепутатка Алесандра Мусолини заяви днес, че е била нападната в Страсбург, предаде АФП, цитирана от БТА.

Атаката е била извършена снощи. Внучката на Бенито Мусолини, стоял начел на Итария от 1922 до 1943  г., описа нападателя като човек, който говорел италиански. Тя каза, че в крайна сметка е решила да не подава жалба.

Мусолини написа в социалната мрежа "Екс", че първоначално нападателят я е засипал с обидни думи и после я ударил с нещо като патерица по гърба и по раменете. Тя допълни, че е в шок от случилото се.

Шейсет и една годишната Алесандра Мусолини беше избрана в Европарламента от "Форца Италия" - дясната партия, която е част от управляващата коалиция на премиера Джорджа Мелони.

В заявление внучката на Мусолини обясни, че не е подала жалба, защото иска да обърне страницата, и осъди всякакви форми на насилие, което не води доникъде.

"Тази история трябва да се забрави, но от една злина се ражда винаги нещо добро, защото хората ми засвидетелстваха невероятна солидарност, в това число в Европейския парламент", каза Мусолини. Тя добави, че е получила подкрепа и от председателката на ЕП Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена, която е част от същата група, от който е и партията на италианската евродепутатка - Европейска народна партия.

Вицепремиерът на Италия Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент осъди атаката срещу Мусолини. Когато насилието е насочено срещу жени, то е още по-жалко, изтъкна той.

Алесандра Мусолини освен това е племенница на София Лорен и в ЕП зае депутатското място на Таяни, когато той влезе преди две години в правителството на Мелони.

Последвайте канала на

Novini.bg
2906 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.28 | 04:40

2
ОТНОВО ФАШИСТИ И НАЦИСТИ МАЧКАТ ЕВРОПА. ЧЕТВЪРТИЯ РАЙХ НА ЧИФУТА - ЦИОНИСТ ЗЕЛЕНСКИ !

2024.02.28 | 05:29

3
Да, отново руските фашисти воюват срещу Европа, смърт за тях и свинете, които ги подкрепят.

2024.02.27 | 23:18

1
И какво очаква !!! Мусолини !!!

Добави коментар

Водещи новини