Хитът Blurred Lines донесе слава на 86-годишен канадски композитор

share

Композиция на 86-годишният канадски пианист Джон Бекуит изненадващо придоби широка популярност 16 години след създаването й, тъй като носи същото заглавие като един от най-актуалните хитове в момента – Blurred Lines на Робин Тик, пише в. "Гардиън".

10-минутната меланхолична творба за виола и клавесин, пълна музикална противоположност на песента на Тик, е била изслушана над 4000 пъти през различни сайтове за стрийм и купуване на музика. Тя все още не е качена в YouTube, но за момента е онлайн в Soundcloud, където има над 500 слушания за само пет часа. Любопитният факт е забелязан от Алегра Йънг, мениджър в Канадския музикален център, която в началото не е могла да си обясни внезапния интерес към точно тази композиция от дългогодишната кариера на пианиста.

Въпреки напредналата си възраст Бекуит, често определян като един от най-влиятелните фигури в канадската класическа музика, продължава да композира и всеки ден се предвижва до работното си място с велосипеда си. Той признава, че не е слушал сингъла на Робин Тик и не смята да го прави, тъй като е разбрал, че текстовете са "неприлични".

Междувременно песента има над 154 млн. ротации в YouTube, а нецензурираната версия на видеото надхвърля 15 млн. Клипове с отделни кадри от често определяното като скандално изпълнение на Робин Тике и Майли Сайрис от видеонаградите на MTV надминават 20 млн. гледания.

Водещи новини

Още новини