Израел ще отвърне на Иран, когато настъпи подходящият момент

  • 05 октомври 2024 21:53

  • 1200
  • 4
Израел ще отвърне на Иран, когато настъпи подходящият момент
© Novini.bg/Canva

Израел ще отвърне на Иран за ракетната атака, извършена от Техеран, когато настъпи подходящият момент, заяви израелският военен говорител, добавяйки, че две военновъздушни израелски бази, ударени при атаката по-рано тази седмица, са останали напълно оперативни и няма повредени самолети.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2948

"Начинът, по който ще отговорим на тази позорна атака, ще бъде по начина, на мястото и във времето, което решим, в съответствие с инструкциите на политическото ръководство", каза контраадмирал Даниел Хагари, цитиран от Ройтерс.

"Хамас" потвърди смъртта на свой командир при израелски удар в Северен Ливан

Междувременно началникът на щаба на израелските отбранителни сили генерал-лейтенант Херци Халеви заяви, че Израел трябва да упорства във военната си кампания срещу "Хизбула". Коментарите му дойдоха след стратегическа оценка с висши военни.

"Трябва да продължим да упражняваме натиск върху "Хизбула" и да създаваме допълнителни и трайни щети на врага. Без облекчение и без да позволяваме отдих за организацията", отбеляза той.

Изявлението му идват в момент, когато напрежението между Израел и "Хизбула" остава високо, като същевременно има и опасения от тотална война с Иран.

Поради влиянието на циклона, който днес обхвата почти цяла Гърция, властите издадоха предупредителен бюлетин да се пътува само при крайна необходимост.

На много места има изкоренени дървета, наводнени домове и заведения. Прекъснато е движението на автомобили в участъци по пътя Атина-Коринт от паднали дървета. Гръмотевици запалиха пожари на Пелопонес.

Засегната е също северната част на страната с много наводнени пътища.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1200 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.10.05 | 23:25

4
СПЕШНО Е БЪЛГАРИЗИРАНЕ на БЪЛГАРИТЕ, които бяха КУ РВОИЗИРАНИ, СИЛИКОНИРАНИ, ОПРОСТАЧЕНИ, ПРОСТИТУТ - ГЕЙОЗИРАНИ. ТРЯБВА ОТНОВО БЪЛГАРИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ СИ С РАБОТА, А НЕ С ГЪ ЗЪТ СИ. ТОЗИ ПРОЦЕС ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ ПОД УПРАВЛЕНИЕ НА РУСИЯ! РУСИЯ!

2024.10.05 | 23:20

3
СПЕШНО Е БЪЛГАРИЗИРАНЕ на БЪЛГАРИТЕ, които бяха КУ РВОИЗИРАНИ, СИЛИКОНИРАНИ, ОПРОСТАЧЕНИ, ПРОСТИТУТ - ГЕЙОЗИРАНИ. ТОЗИ ПРОЦЕС ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ ПОД УПРАВЛЕНИЕ НА РУСИЯ! РУСИЯ!

2024.10.05 | 22:59

2
Угри - Хазари - Тюрки пред Ислям - Евреи УГЪРИ БА'АЛИ ФИНИКИ НАПУСНЕТЕ НОВОРУСИЯ и МАЛОРУСИЯ - ОКРАЙНА!

2024.10.05 | 22:10

1
Ne iskame voini aloooo

Добави коментар

Водещи новини