РЗИ разпореди оборудване на здравен кабинет в училището в Община Трекляно

  • 05 октомври 2024 19:15

  • 188
  • 0
РЗИ разпореди оборудване на здравен кабинет в училището в Община Трекляно
© Novini.bg/ Canva

РЗИ - Кюстендил направи предписание за оборудване на здравен кабинет в единственото училище в Община Трекляно. Съветниците взеха решение за отпускане на 22 хил. лева по бюджета, за да започне ремонт на помещението и доставката на необходимото оборудване.

Към училището в Трекляно, което е със статут на защитено и в него учат 36 деца в смесени паралелки от първи до седми клас, а повече от половината деца са от ромския кв. Изток в Кюстендил, ползващи седмичен пансион, има медицинска сестра по договор, която дава лекарства, мери температура, контролира за хигиената в училището. Помещението, което се е ползвало като здравен кабинет досега, не отговаря на дадените предписания, тъй като не е ползвано от доста време и се налага извършване на текущ ремонт, разпоредили от РЗИ.

Какви задачи ще има на изпитите след 4-ти, 7-и и 10-и клас

От ръководството на училището поискали удължаване на определения срок с още два месеца. Първоначално определените 10 хил. лева не са достатъчни и общинските съветници гласуваха допълнителна сума от 12 хил. лева.

Училището в Трекляно, както и общежитието към него, все още се отопляват на дърва и с печки. За една учебна година Общината осигурява минимум 20 куб. метра дърва за огрев още преди започване на учебните занятия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
188 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини