Историческата сграда на парламента беше осветена в зелено - за Европейския ден на донорството

  • 05 октомври 2024 20:47

  • 170
  • 2
Историческата сграда на парламента беше осветена в зелено - за Европейския ден на донорството
© НС

Историческата сграда на българския парламент на пл. „Народно събрание“ № 2  беше осветена в зелена светлина на 5 октомври 2024 г. в знак на солидарност с Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи, отбелязван всяка година по инициатива на Съвета на Европа.

По този повод председателят на парламента Рая Назарян заяви, че с присъединяването си към кампанията Народното събрание изразява своята съпричастност към тази благородна кауза, отдава почит към донорите на органи и показва уважение към техните семейства за човечността и отзивчивостта към чуждата болка, проявени в най-тежък момент.

Днешната инициатива е знак за благодарност към медицинските екипи, които работят в областта на трансплантациите и дават на хората втори шанс за живот, подчерта тя. Европейският ден е и част от усилията за насочване на общественото внимание към значимостта на донорството и трансплантациите и изграждане на обществено доверие към процеса, допълни Рая Назарян.

България е отказала да приеме 40 органа за трансплантация от 2021 г. до сега

Включването на парламента в информационната кампания е по покана на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, която организира поредица от събития, свързани с отбелязването на Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
170 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.10.05 | 21:49

2
Простотия и кич....две в едно....
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.05 | 21:11

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини