Вековният мит беше разбит: Извънземните не са зелени, а лилави

pixabay
share

Ловци на извънземни, които са прекарали години в търсене на малки зелени човечета, стигнаха до изненадващото заключение, че нашествениците всъщност са друг цвят, а именно лилаво.

Досега експерти по извънземните цивилизации вярваха, че е вероятно създанията да споделят цвета на зеления пигмент хлорофил, който произвежда кислород, за да поддържа живота на Земята. Но ново проучване предполага, че извънземните могат да споделят лилавия цвят на бактериите, които са били сред най-ранните форми на живот на Земята.

Повечето телескопи в момента са настроени да търсят зелени пигменти като знак за живот в дълбокия космос. Сега учените планират да разширят настройките, за да търсят и лилавия цвят, пише Телеграф.

Извънземни ли? Ето как древните египтяни са построили пирамидите

Съавторът на изследването Лиза Калтенегер от университета Корнел в Ню Йорк каза, че този ход е предназначен да „създаде база данни за признаци на живот, за да сме сигурни, че нашите телескопи няма да пропуснат живот, ако се случи да не изглежда точно като това, което срещаме около нас всеки ден'“.

„Лилавите бактерии могат да оцелеят и да процъфтяват при толкова различни условия, че е лесно да си представим това в много различни светове“, каза тя пред Scientific American.

Водещи новини

Още новини