Нийл Армстронг няма фото от Луната заради извънземни

  • 27 май 2024 15:26

  • 7405
  • 4
Нийл Армстронг няма фото от Луната заради извънземни
© Gettyimages

Нова теория за Нийл Армстронг на Луната си пробива път в средите на уфолозите и конспираторите.

Според нея първият човек, стъпил на естествения спътник на планетата ни, наистина е бил на Луната, но на практика няма оттам качествена снимка освен онова прочуто черно-бяло видео с изказването за малките стъпки на човека и големите крачки на човечеството. След мисията на Нийл му правят множество снимки в НАСА – на фона на Луната, пред космическия кораб „Аполо 11“ и всякакви подобни със и без скафандър. Но не позира на самата Луна. Което е странно, като се има предвид изключително щателната подготовка в тази област.

Има само една снимка, на която се вижда как фигура на астронавт се отразява в шлема на Олдрин. Предполага се, че може би наистина е на Армстронг, но мнозина са готови да спорят. По-интересно е, че според уфолозите Армстронг не бил сниман, защото по това време се занимавал с извънземни. Бил видял кораб на пришълците и искал да го документира. Други отиват по-далеч и даже смятат, че бил осъществил някакъв контакт.

Екипажът на „Аполо 10“ чул странна музика от обратната страна на Луната

Досега предимно се оспорваше официалната позиция на НАСА, че на Луната американците не са стъпвали на 20 юли 1969 г., а това било пиар номер и триково предаване от студио на Земята. Дори бе заснет от Холивуд игрален филм по въпроса с подобен сюжет - „Мисия Кеприкорн“. Но е факт, че Съветският съюз, който по това време е големият конкурент, никога не е подлагал и на най-малкото съмнение кацането на американците на Луната, съобщава Телеграф.

Преди време Бъз Олдрин в обществен чат с фенове бе попитан: „Вярвате ли в извънземни и какви са наблюденията, които сте видели на борда на „Аполо 11“?“, а също какво означават думите му, че видял „светлина през прозореца, която сякаш се движеше заедно с нас“. Вторият човек, стъпил на Луната, отговори: „Имаше много обяснения какво би могло да бъде това. Предполагахме, че може да е от друг космически кораб - от друга държава или дори от друг свят. Но това най-вероятно беше или ракетата, от която се бяхме отделили, или четирите панела, които се отдалечиха, когато извадихме спускаемия модул от ракетата, ние бяхме нос до нос с двата космически кораба“.

Но никъде и никога Олдрин не е казвал, че е видял космически кораб на друга цивилизация, макар да е очаквал нещо подобно. От НАСА също не са потвърдили подобно нещо, но пък из социалните медии е пълно с всякакви теории.

А дали Армстронг е срещнал извънземни – това може и никога да не стане ясно.

Последвайте канала на

Novini.bg
7405 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
баба гицка

2024.06.02 | 15:14

4
глупости, в записите Армстронг когато кацат каза, "те вече са тук", после този запис изчезва

2024.05.29 | 09:00

3
Няма,защото на Земята не са знаели как е на Луната,без да са кацали!
да,

2024.05.27 | 18:22

2
Земята е плоска...

2024.05.27 | 16:09

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини