Как да сготвим пържен карагьоз с магданозен сос?

YouTube
share

Рибата е неизменна част от всяко здравословно меню.

В днешни дни хората използват за храна над 250 вида.

Предлагаме ви една рецепта за пържен карагьоз с магданозен сос:

Неизменна част от здравословното меню: какви са ползите от рибата?

Необходими продукти: 

карагьоз - 2 броя;

оцет - 1 ч.ч.;

сол - 1 ч.л.;

черен пипер - 1 к.л.;

брашно - за овалване;

олио - за пържене;

магданоз - 1 връзка, голяма;

оцет;

сметана - 1 с.л.;

лимони - резени за гарниране.

Начин на приготвяне: 

Почистете карагьоза от вътрешностите и го оставете да престои за половин час в оцет, сол и черен пипер. След това го отцедете, оваляйте го в брашно и го изпържете равномерно от двете страни в сгорещено олио.

Към останалата от пърженето мазнина прибавете 1 голяма и ситно нарязана връзка магданоз, заедно с черен пипер и 5 с.л. оцет. След около 2 минути добавете 1 с.л. сметана. Изчакайте да заври, свалете от котлона и пасирайте.

Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и др.

Водещи новини

Още новини