Черна пантера изправи на нокти испански град

share

Властите в градчето Берха в Южна Испания си счупиха краката да търсят дива котка. По описание на очевидци животното напомня черна пантера. Търсенето ѝ продължава почти седмица, но досега не е довело до резултат, съобщава руската тв RT.

Офицери от испанската Служба за опазване на околната среда са поставили камери за нощно виждане на местата, където е бил забелязан хищникът. В градския парк са поставени специални клетки капани с примамки от месо. Именно от парка дошли шест съобщения за дивия звяр. На примамката вече се хващали домашна котка и лисица, но от пантерата нямало и следа, пише inews.bg.

"По описанията на очевидците животното повече напомня на черна пантера", разказва испанският офицер по опазване на околната среда в Андалусия Хосинто Наваро.

Първи към властите се обърнали служители на парка, забелязали между дърветата голямата дива котка. "Те бяха притеснени, тъй като хищникът е много опасен", разказва Наваро. Засега обаче не се съобщавало пантерата да е проявила признаци на агресия.

От близките зоопаркове не е подавано съобщение за изчезването на подобно животно. Властите смятат, че по-скоро то е избягало от частен дом.

Офицерите твърдят, че целта им е да заловят хищника жив. Животното ще бъде упоено с пистолет с ампула, а след това ще бъде предадено на зоопарка в гр. Табернас.

Водещи новини

Още новини