Хлябът присъства ежедневно в менюто на средностатистическия човек, но противно на схващането, че той е полезен, учени доказаха обратното. Оказва се, че насъщният е виновен за т.нар. "болест на века" – хроничната умора. Заключението е направено то кардиолога Уилям Дейвис от САЩ.
Според него хлябът води до постоянна липса на енергия и неспособност за концентрация.
Съвременните сортове пшеница съдържат генетично модифициран протеин, който причинява симптомите на хронична умора и спомага за увеличаване на теглото. Експертът посочва, че консумацията на бял хляб в неограничени количества води до липса на фибри в организма, без които нормалното функциониране на мозъка е напълно невъзможно.
Хлябът води до постоянна липса на енергия
- 01.02.2013 | 18:00
- 1333