Светещи ледчета ви предупреждават, когато пиете твърде много

share

През ноември дипломиралия се в Масачузетския технологичен институт Дария Данд припада по време на купон и се озовава в болница. Някои хора биха възприели това като знак, че е време да оставят алкохола за няколко уикенда напред.

Данд обаче – инженер и бивш дизайнер на играчки – решава да направи нещо по-добро. Три седмици по-късно той изобретява светещи ледени кубчета, наречени „Наздраве“, които ви предупреждават, когато пиете твърде много, пише Popular Science.

Платка, вградена в годната за ядене част следи броя на глътките, които правите. Акселерометър пък внимава за движенията на чашата и изчислява колко пияни сте на базата на брояч. По този начин трите кубета с различни светодиодни светлинки ще променят цвета си от зелен на оранжев и червен и ще ви подсказват, че вече е време да понамалите алкохола. Освен това светлината им пулсира в такт с музиката, правейки чашата ви доста по-ефектна в нощния бар, пише сп. "Обекти".

Да речем, че не се съобразите с оранжевия или червения цвят на ледчетата и продължите да пиете. Инфрачервено приемно-предавателно устройство ще изпрати текстово съобщение на ваш близък приятел и ще го предупреди, че скоро ще загазите. Мобилно приложение ви позволява да изберете кой от вашите контакти да бъде използван при спешни случаи.

Първоначално Данд не е възнамерявал да пуска този продукт на пазара. Той обаче е бил приет толкова добре, че сега възпитаникът на MIT обмисля да стартира Kickstarter кампания и да произведе повече ледени кубчета.

Водещи новини

Още новини