Съвпад на Марс, Уран и звездата Алгол

pixabay/Ивелина Пенчева
share

Днес огненият Марс и ексцентричният Уран имат експлозивна среща в знак Телец, но влиянието от техния съвпад обхваща и съседните дни (11 до 19 юли). Марс символизира движението, действията, динамиката, борбеността, целенасоченост, докато Уран е символ на идеите, нещо ново, необичайно, неочаквано. Така или иначе и двете планети предизвикват да се случи нещо. 

Този челен сблъсък носи прилив на адреналин, който може да премине границите на нормалното. Появява се силно желание за действия без ограничения, стигайки дори до ексцентричност. Силното желание за вълнения ще направи мнозина търсачи на силни усещания, в някои случаи дори бунтари. Добре е тази силна огнена енергия да се насочи към конструктивни дейности. Аспектът засилва също и сексуалната енергия.

Вселената днес помага за реализиране на плановете

Енергията във въздуха се усеща от няколко дни и този нестабилен транзит на Марс в съвпад с Уран показва непредвидими събития, кавги и внезапни промени. Това не е моментът да задавате спорни въпроси или да влизате в конфронтации, нито да се предприемат кардинални решения. Още повече, че на мястото на срещата на двете планети се намира неподвижната звезда Алгол, което добавя решителност, смелост и безстрашие, но увеличава риска от импулсивност, инциденти и насилие. 

Съвпадът на Марс с Уран дава силен подтик да се излезе от всякакви ограничаващи ситуации в живота. Може да има изблици на мощна вулканична експлозия. Аспектът поражда нужда  от промяна и вълнение, за да се подправи животът. Вместо това, действията може да бъдат спонтанни или хаотични и да привлекат изненади, които да смутят живота. Поемането на рискове сега не е най-добрият вариант. Плановете могат внезапно да се променят или да се случат неочаквани неща, които да променят деня ви. Нужен е по-голям самоконтрол. Проблясъци на прозрение и експерименти могат да доведат до невероятни нови възможности.

Ако имате „къс фитил” тези дни, чувствате неспокойствие и парене под краката си или ако поведението и обстоятелствата на други хора ви изкарват от синхрон, значи сте под влиянието на този съвпад.

 

Водещи новини

Още новини