Марс квадратура с Плутон

  • 09 октомври 2023 13:03

  • 2170
  • 0
Марс квадратура с Плутон
©

Жежко е! Вселената не си губи времето и разпалва пожари, тъй като огненият Марс има сблъсък с експлозивния Плутон на 9 октомври, подбуждайки конфронтации, спорове и шокиращи изненади, така че трябва да сме нащрек и готови да поемаме всякакви удари. В това ни подпомага и балансира донякъде Венера, която навлиза в същия ден в организирания знак Дева, успокоявайки душите ни.

Този дисхармоничен транзит продължава няколко дни (преди и след точния аспект), защото комбинацията от енергиите на тези две планети е много силна и понякога може да бъде взривоопасно, ако оставим инстинктите си да управляват действията ни. Можем също да почувстваме, че нещо ни саботира. И тези действия могат да бъдат много потайни от страна на прикрити враждебно настроени хора.

Този аспект също може да доведе до различни злополуки и травми, които са причинени предимно от твърде много поемане на рискове и поради недостатъчно търпение. Затова трябва да внимаваме със спортовете и особено с рисковите.

Марс и Плутон се свързват още с власт и контрол, затова можем да очакваме някои задълбочаващи се проблеми с този аспект. Например, някой може да се опита да ни напътства какво да правим или да ни контролира, което може да ни доведе до раздразнение и готови да избухнем. Можем да реагираме твърде инстинктивно, така че не е подходящо време за вземане на важни решения.

Седмичен хороскоп от 9 до 15 октомври

На местата, където има военни действия могат да ескалират още повече събитията или да избухнат нови, да има експлозивно напрегнати ситуации. Може да се очакват поредица от конфликти на личностно и международно ниво. Когато е намесен Плутон, нещата обикновено се влошават, преди да се подобрят. Планетата на смъртта, прераждането и трансформацията разкрива цялата тъмнина, зло и изкривяване, които преди са били скрити: тя унищожава старото, за да направи място за новото.

Положителната страна на този транзит е, че може да ни направи изключително мотивирани да направим нещо. Можем да използваме енергията на този аспект, за да променим нещо, което сме планирали дълго време. Но трябва да внимаваме, защото понякога можем да загубим рационалната си преценка и да поемаме ненужни рискове.

Квадратът между Марс и Плутон представлява ключово еволюционно развитие, необходимо стъпало към по-дълбоки нива на съзнание. Въпреки това, то може да отразява нарастващия глобален стрес и напрежение и чувство на неудовлетвореност, вече изпитано на лично ниво.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2170 0

Свързани новини

Водещи новини