Марс в Телец - хедонистичен подход към живота

  • 08 юни 2024 09:32

  • 7208
  • 0
Марс в Телец - хедонистичен подход към живота
© Ивелина Пенчева/pixabay

На 9 юни планетата Марс влиза в знак Телец, където ще пребивава до 20 юли.

Марс е една от най-важните планети в астрологията, представляваща енергия, действие, мотивация и увереност. Телецът, от друга страна, е земен знак, който цени стабилността, комфорта и сигурността. Марс в Телец е известен със своята постоянна и практична енергия. Хората сега са склонни да бъдат съзнателни и фокусирани върху целите си. Те не са импулсивни, а по-скоро търпеливи и упорити в преследването на желанията си.

Марс е планетата, която представлява желание, сила и смелост. Телецът, от своя страна, представлява материалност, чувствителност и устойчивост. Транзитът на Марс в Телец благоприятства изграждането на мечтите ни с търпение и устойчивост, с по-голямо търсене на стабилност и желание за повече комфорт и благополучие. Колкото и Марс да обича по-бързите и настъпателни действия, Телецът е по-планиращ и практичен. Затова не забравяйте да търсите баланс между тези две енергии. Идеята е да се действа с постоянство, но без прибързаност и безпокойство, да преследваме целите си с устойчивост и търпение, като го правим стъпка по стъпка.

Марс в Телец представлява поведение оформено от по-традиционните идеи и по-консервативно. Докато Марс преминава през този знак, нашите най-първични енергии и желания ще бъдат насочени към придобиване на повече материални притежания и натрупване на повече ресурси. Тук планетата се намира в изгнание, налага се повече да работите, канализирайки енергията си.

Време за активност, но самият ден е изпълнен с опасности

Навлизаме в по-нестабилен период по отношение на парите, финансовата и банковата система, където са възможни валутни колебания. Възможни са бунтове на фермери и производители на храни, проблеми на фондовите пазари, с криптовалути и ценности. Погрешно насоченият патриотизъм може да доведе до конфликти и проблеми от по-широк мащаб. Борбата и войната за пари е активна с този аспект. Въпреки че Марс в Телец не е агресивен, той е концентриран и склонен към борба и непримиримост и упорито преследва целта си. Възможни са тектонски движения на земната кора, земетресения, отварящи се дупки в земята, свлачища, вулканични изригвания, експлозии и други бедствия.

Телецът се управлява от Венера, което означава, че действията ни ще се ръководят от финансови решения, красота, ценности и може да сме малко по-фокусирани върху удоволствията и любовта. Ще бъдем по-склонни да търсим материални и физически удобства и ще бъдем привлечени от красивите неща и трайни ценности. Независимо, че Марс в Телец набляга на ината, това е времето, когато ще изпитваме повишена нужда от хедонизъм и наслада от материалните неща. Ще се отпуснем повече с храна, напитки и секс, които са еликсирът на удоволствието. 

Хората ще са склонни да предприемат по-директен и тактилен подход към интимните си отношения. Комбинацията от тези знак и планета обикновено предприема сексуални приключения някъде сред природата, въпреки че предпочита частно и уединено място, където няма риск да бъде хванат. Марс в Телец прави хората склонни да бъдат ревниви и собственически настроени в отношенията си, особено мъжете. Що се отнася до любовта, именно представителите на силния пол ще имат нужда от повече ласки, прегръдки и целувки. Близостта ще бъде много важна за тях. Ако пети или седми дом от вашата рождена карта се намират в знака Телец, има по-голям шанс транзитът на Марс да повлияе на вашите любовни отношения. Когато засяга любовните отношения, това може да се окаже нож с две остриета.

В този период по-трудно ще приемаме промените, но това не е непременно негативно, защото ще ни вдъхнови да продължим да работим по плановете и идеите си. Телецът насърчава нуждата от стабилност и сигурност. Това не е моментът да поемате рискове и да се хвърляте в нещо, преди да отделите време да го обмислите. Почивката и релаксацията са също толкова важни, колкото работата и ангажиментите, така че правете по-често почивки, грижете се за себе си, спете достатъчно и защитавайте пространството си по всякакъв начин.

През този период обърнете внимание на шията, гласните струни, щитовидната жлеза, половите органи. Пазете се от излишни килограми, които могат да се натрупат през следващите седмици поради хедонистичен подход към живота и силно желание за сладко.

Транзитът на Марс през Телец е най-благоприятен за представителите на знаците на земната стихия: Телец, Дева, Козирог. Препятствията, които се изпречват на пътя им, могат да бъдат малки и незначителни и те лесно ще ги преодолеят. Също така, това е продуктивно време за Раци и Риби.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
7208 0

Свързани новини

Водещи новини