Марс във Везни – променя се фокусът ни

  • 29 август 2023 13:00

  • 3534
  • 0
Марс във Везни – променя се фокусът ни
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Марс ще пребивава във въздушният знак Везни от 27 август до 12 октомври. Тук се намира в слаба позиция, изгнание и не се чувства особено добре, не може да разгърне силата и потенциала си, не е най-доброто му място за изразяване. Освен това съвпада с ретроградността на няколко планети.

Транзитът на планетата на импулса, действието, желанието и инстинктите, променя обичайната си енергия. Марс представлява мъжественост, воля, сила, инстинкт и сексуално желание. Везни е знак, който се стреми към мир, което създава много напрегнат ефект в енергиите и настъпва силно преплитане на нишките!

Марс показва пътя на утвърждаването, амбицията, начина, по който изпълняваме това, което искаме. Представлява агресивност, гняв, състезателен дух и смелост. Марс във Везни, знак, управляван от Венера, поради което в следващия период тези качества и чувства могат да бъдат потиснати. В същото време Везните също са знакът на истината, така че все пак могат да доведат до гневни изблици, когато почувстваме, че нещо е несправедливо. Това засяга както индивидуално, така и социално ниво.

Марс във Везни носи трудно приспособяване, зависимост от обкръжението си, прави трудно вземането на решения. Не се приемат добре битките и боричканията.

Везни символизират нашите партньорски взаимоотношения, но също така и нашето сътрудничество, Марс може да донесе някои разногласия в тези области, а в най-екстремния сценарий и разпадане на връзки, там където нещата отдавна не са наред и куцат.

Неговата опозиция с Хирон на 25.09. може да ни напомни за старите ни рани. Някои може да преживеят известно разочарование, но други може да ги излекуват. Въпреки това най-важният, но труден аспект, който ще се формира от Марс ще бъде неговата квадратура с Плутон на 09.10., което ще доведе до много напрежение на лично, но и на колективно ниво, интензивно и манипулативно, но също и насилствено поведение, както и може би нарастване на военните напрежения.

Въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, ще забележат нов стремеж и регенерирана жизненост, както и огнените знаци Лъв и Стрелец, с които Везните имат секстил. Знаците, които най-силно ще бъдат по-податливи и засегнати от престоя на Марс във Везни, са кардиналните – Овен, Рак, Везни и Козирог. При Овен са застрашени партньорските отношения, поражда силно напрежение. При Раците повече напрежение и разногласия в дома и семейството. При Везните засилено напрежение в ежедневието, вероятност от инциденти и наранявания. При Козирозите напрежение със сътрудници, в работата, семейството.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3534 0

Свързани новини

Водещи новини