Сумиста разбрал от сутрешните блокове, че ще го арестуват

Булфото
share

Вторият ден на 25-то заседание по делото "Килърите" в Шуменския окръжен съд започна с излагане на становища по направените от защитата вчера доказателствени искания.

Обвинението се противопостави на това да бъдат приети поздравителните адреси, защото не са източник на характеристични данни за Петър Стоянов, на приемането на преписите от два задгранични паспорти на Петър Стоянов, на разпита на журналистката Инес Павлова и треньора по сумо Христо Христов, както и на приобщаването на четири диска със снимки от състезания на подсъдимия в чужбина. Адвокат Иво Найденов пое ангажимент да представи оригиналните на паспортите. Според него, Инес Павлова ще докаже, че на определени дати Петър Стоянов е бил в Италия и няма как да присъства в хотел „Марица” в Пловдив, както се твърди в обвинителния акт. Адвокатът поиска да бъдат призовани за свидетели кумът на Петър Стоянов - Емил Трухчев и Ричард Алибегов, които биха изяснили къде е бил на важни дати от обвинителния акт, както и да бъде разпитан Верен Вехов, с когото Стоянов е бил съдружник във фирма за строителство. Това ще даде възможност да се проверят всички факти и обстоятелства, за да се постанови справедлива присъда. Петър Стоянов заяви, че е приготвил около 30 свидетели, но след като са събрани и представени редица документи, те са редуцирани до пет-шест. Стоянов уточни във връзка с казано от него вчера, че разбрал, че ще бъде задържан между 22 август и 22 септември от интервюта на вътрешния министър Цветан Цветанов, дадени в сутрешни телевизионни блокове.

След съвещание съдът се произнесе, че представените от адвокат Иво Найденов документи са съотносими и ги приобщи към делото. Допуснати до разпит бяха Христо Христов, Ричард Алибегов и Верен Вехов, които трябва да се явят утре. Няма да свидетелстват журналистката Инес Павлова и Емил Трухчев. След тези процедури започнаха частичните обяснение на подсъдимия Васил Костов.

Водещи новини

Още новини