Съдът прави нов опит за дело срещу Людмил Стойков

share

От 13.30 часа Софийски апелативен съд ще гледа делото срещу Людмил Стойков, Марио Николов, Мариана Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов, Григор Главев, Валентин Ангелов - подсъдими за пране на пари.

Това е поредният опит магистратите да стартират процеса срещу групата бизнесмени, обвинени за пране на пари и източване на програма САПАРД в размер над 7 млн. евро. Предишното заседание се провали, след като се оказа, че трима от подсъдимите не са призовани редовно от съда по делото, добило публичност като делото "Стойков - Николов" и считано от ЕС за едно знаковите за българското правораздаване.

Преди повече от година съдът оправда близкият до президента и левицата бизнесмен Любомир Стойков, а останалите осем подсъдими призна за виновни.

На миналото заседание Марио Николов, беше редовно призован, но адвокатът му бил уведомен непосредствено преди старта на делото, а освен това се оказа ангажиран и по друг процес. Призовки за процеса не са получили трима подсъдими - съпругата на Николов - Марияна, Григор Главев и Иван Иванов.

Нито един от подсъдимите, получили призовки за делото, не се яви в съдебната зала - законът им дава право на това. Следващото заседание по делото е на 7 юни, за когато защитниците поеха ангажимент да уведомят клиентите си. Тогава трябва да бъдат разпитани и вещи лица.

Водещи новини

Още новини