Проверяват Волен Сидеров за лъжа

share

Двамата полицаи, обвинени от лидера на “Атака” Волен Сидеров, че са му причинили лека телесна повреда след митинг на партията през 2008 г., са оправдани от Софийския районен съд.

Преди дни горната инстанция е потвърдила присъдата и тя вече е в сила.

Според обвинението полицаите Валери Иларионов и Галилей Галилеев са наранили лидера на партията с пластмасови налакътни протектори. Инцидентът се разви, след като доведеният син на Сидеров - евродепутатът Димитър Стоянов, се опита да стигне до полицейски джип, в който били прибрани няколко арестувани след митинга. Той обаче бил качен при тях. Минути по-късно се появил и Сидеров, който се опитал да пробие полицейския кордон, и тогава според обвинението му били нанесени удари, пише "Труд".

В съдебната зала прокурорът настоява за оправдателни присъди заради противоречия в показанията на Сидеров, Павел Шопов и други свидетели.

От съда коментираха, че присъдата е пратена на прокуратурата, която може да прецени дали партийният лидер или някой друг е лъжесвидетелствал, или е набедил полицаите. Ако това се случи, ще бъде образувано второ дело за лъжесвидетелстване срещу Сидеров.
 

Водещи новини

Още новини