Откриха изчезналата спиртоварна на Цар Киро

share

Изчезналата спиртоварна на Цар Киро в с. Катуница е намерена, научи "24 часа".

Тя е била разглобена и складирана в изба на дестилерията. Това установили полицаи, пратени от асеновградската прокуратура по следите на изчезналото съоръжение. Миналата седмица НАП сигнализира държавното обвинение, че дестилационната колона я няма във фабриката, макар че от ноември 2009 г. била оставена на отговорно пазене на сина на Цар Киро - Ангел. Той е управител на фирмата "Евро стандарт", която стопанисва алкохолния цех.

Митничари и данъчни обаче не са сигурни, че това е същата спиртоварна, която възнамеряват да продадат на публичен търг.

"Още на 6 октомври, когато наши служители и представител на митницата са били на оглед във фабриката, са видели разглобена техника в склада. Не сме сигурни, че нещо не липсва, а и Кирил Рашков е нямал право да се разпорежда по никакъв начин със съоръжението", обясниха от НАП вчера. Заради съмненията им прокуратурата иска още веднъж намереното в избата да бъде огледано.

Около стотина жители на Катуница запалиха свещи на мирен протест в понеделник вечерта в памет на загиналите Ангел и Павел. За около час и половина те блокираха към 60 коли, два камиона и автобус на надлеза по пътя към Пловдив и Садово. Протестиращите младежи настояха за по-бързи резултати от разследването на смъртта на 19-годишния Ангел, който бе прегазен от кола в нощта на размириците в Катуница. Местните хора се опасяват, че случаят ще се потули.

Водещи новини

Още новини