Синът на Цар Киро пазил спиртоварната

  • 14 октомври 2011 20:22

  • 1964
  • 1
Синът на Цар Киро пазил спиртоварната
© Интернет

На сина на Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от - Цар Киро - Ангел Рашков, държавата поверила задачата да пази конфискуваната дестилационна колона от алкохолната му фабрика в с. Катуница.

Съоръжението е обемисто и няма как да бъде изнесено от двора на фабриката затова бе оставено на отговорно пазене на Ангел Рашков, потвърдиха вчера от Агенция "Митници".

Това установили данъчни и митничари, които на 6 октомври отишли в Катуница да я опишат преди продажбата й на публичен търг. Затова те са сезирали прокуратурата в Асеновград, която е започнала проверка срещу Ангел Рашков за злоупотреба с доверие. Той е управител на фирма "Евро стандарт", която стопанисва алкохолното предприятие.

"Няма такова нещо, дестилационната колона не е изчезнала", заяви за "24 часа" Ангел Рашков вчера.

"Просто ние не можем да дойдем в Катуница заради протестите там", уточни той, но отказа да съобщи къде се съхранява съоръжението.

Цели 2 г. са трябвали на Агенция "Митници", за да придвижи до териториалната дирекция на НАП в Пловдив преписката за конфискуваната спиртоварна и оборудване от алкохолната фабрика на Ангел.

Изземването им се наложило, тъй като през ноември 2009 г. той бил хванат да работи без лиценз. При проверката са били открити 800 т меласа за дестилация на алкохол и над 1500 л готов спирт.

Документацията за иззетите машини и съоръжения е пристигнала от митницата в НАП - Пловдив, едва на 3 октомври т.г.

"Направили сме запорите, но си има процедура, която отнема време", коментираха от Агенция "Митници".

Последвайте канала на

1964 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.19 | 22:00

1
Все едно да хванете дилър на наркотици с 100 кг кокаин и да му го оставите 2 години на отговорно пазене докато решите какво да правите?!!! Или на осама бин ладен 2 ядрени ракети за 2 години ебаси, ако не беше страшно щеше да е смешно.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини