Изчезна спиртоварната на Цар Киро

  • 13 октомври 2011 19:02

  • 9351
  • 12
Изчезна спиртоварната на Цар Киро
© Интернет

Дестилационната колона от нелегалната алкохолна фабрика на Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от в с. Катуница е изчезнала, научи "24 часа".

Това открили данъчни и митничари, отишли преди дни да опишат скъпото съоръжение.

"Цялото частично оборудване, което още през 2009 г. митницата е демонтирала - уреди за измерване на температурата, контролно табло и помпа, е налично. Когато на 5-6 октомври нашите колеги заедно със служител на митницата са отишли да огледат дестилационната колона обаче, се оказало, че нея я няма", потвърди говорителят на НАП в Пловдив Божана Илиева.

На 10 октомври за липсата бе сигнализирана Районната прокуратура в Асеновград. "Образували сме досъдебно производство за съзнателно ощетяване на чуждо имущество", каза за "24 часа" прокурор Калоян Димитров.

Не е ясно кога и по какъв начин колоната е изчезнала от фабриката, която е запечатана от митницата през есента на 2009 г. Съоръжението е доста обемисто, а и скъпо - изработено е от неръждаеми материали. Било внесено от Австрия, а цената му минавала 4-5 млн. лв. Според специалистите дестилационните колони са с непрекъснато действие и се използват от големите производители на алкохол.

НАП не може да обяви на публична продан и останалите уреди, иззети от фабриката в Катуница.

"Чакаме прокуратурата да се произнесе, защото може да прецени, че демонтираното оборудване ще се използва като веществено доказателство", обясни Божана Илиева.

Алкохолната фабрика в Катуница се води на фирма "Евро стандарт", чийто собственик е синът на Цар Киро - Ангел Рашков.

Конфискацията се е наложила, защото бил хванат да произвежда алкохол без регистрация като производител.

Данъчните са запорирали и скъп близо 200 кв. м мезонет за около 300 000 лв. на ул. "Сава Филаретов" в идеалния център на Пловдив. Жилището също се води на името на Ангел Рашков. Имотът е в нова луксозна кооперация, а дворът под него е 250 кв. м.

До десетина дни в съда ще бъде внесен обвинителен акт срещу Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от за закана за убийство. Разследването за извършените от него данъчни престъпления тече с много бързи темпове. Не изключвам да му се повдигнат и нови обвинения. Това ще стане, когато се съберат конкретните доказателства, каза главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев.

Последвайте канала на

9351 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Аз

2011.11.21 | 20:09

5
Рашков си плаща на много политици,прокурори и съдии ! Практически е недосегаем.Със сигурност няма да влезе в затвора !Леко ще му вземат некои неща да замажат очите ни и това е ! Плаща си на всяка власт. И на БКП и на ГРОБ !

2011.11.21 | 20:11

12
Всъщност цар Киро лежи в затвора по времето на БКП (преди '89). Освобождават го като идват промените. А да ви е честита демокрацията!
glavatar

2011.11.21 | 20:10

11
Всички разбраха какво ще се случи с мангала Рашков. Ще бъде пуснат на свобода след няколко месеца и милицията ще го пази.Къде в съшност е и имаме ли вътрешен министър??? Взривяват колата на Диков,преди това вестник взривиха. А относно отвратителния мангал гледайте скоро ще изчезнат и доказателствата.

2011.11.21 | 20:10

10
А накой помни ли от къде тръгнаха нещата?! Защо започнаха тези проверки, някой помни ли? А че преди броени дни, загина едно момче някой помни ли? Ето това е пропагандата, отклонява се вниманието на хората от това, което щеше да разпали гражданска война в страната и се насочва към казаните на киро циганина! Не ме интересува дали си е плащал данъците, след като не може да докаже произхода на парите и имуществото си да му се отнеме в полза на Държавата и точка. Обаче да ни замазвате очите с тези глупости е брутално, този си е долен престъпник и задължително трябва да влезне в затвора. Не може да отнеме човешки живот и да му се размине с един два акта от данъчните!
kinesiotapebg.eu

2011.11.21 | 20:09

6
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
jdjdjj

2011.11.21 | 20:09

9
lentata - na funiiki i posle si q pyni otzad, v zadniq dvor
BG

2011.11.21 | 20:09

8
Такива като МАНГУСТАТА са много.Ето ви пари за Видин например.Че ако се проверят както му е реда и за цяла североизточна BG ще има.Но както винаги има едно нашенско''AMA...ТО...ДА!
извънземен

2011.11.21 | 20:09

7
Ми така е!като не ни сигнализират данъчните?
Младен

2011.11.21 | 20:09

4
В цивилизованите страни, ако някой има подобни обвинения, като тоя хубавец. Всичко налично на дадения човек се запорира от държавата и единствените хора с достъп до всичките налични активи, собствености и т.н. са властите. А тук кво става? Тоя си избира къде да бъде затворен, охраняват го местната полиция с бронирани коли и т.н..... Мисля, че коментарите са излишни, защото всеки се досеща за истината.
:)

2011.11.21 | 20:08

3
Би трябвало след като е толкова скъпо да има начин да се проследи, защото производителя се знае кои е остава от него да се изиска документация и ако има заинтересувани да се намери ще се намери, няма да са мн местата където може да се монтира или скрие. Обаче ми се струва, че нямат желание да намерят нищо!!!

2011.11.21 | 20:08

2
колко си замаен.ха .ха .ха.......................ха

2011.10.14 | 21:53

1
"Съоръжението е доста обемисто, а и скъпо - изработено е от неръждаеми материали. Било внесено от Австрия, а цената му минавала 4-5 млн. лв." - АААА НЕ ВЕ НЕ, СЪРУЖЕНИТО, КОКОТО ИГЛА, ЗАГУБИЛУ СЪ В НЕЧИЙ ЖОБ, ТО КОЛКУ СТРУВА??? ПОДЪРЕТИ МУ НА ТОЗ ЧИЛЯК И ОСТАНЪЛУТУ, ПОНЕ РЪКИНЯЯЯЯ ДЪ ИМА, ДА НИ СМЕ ВЪЛАТ!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини