Пуснаха от ареста срещу 1500 лв. граничар - дилър на марихуана

Интернет
share

Граничният полицай от Петрич Кирил Малинов, уличен в опит за пласиране на голямо количество дрога, напуска арестантската килия.

Състав на Софийски апелативен съд измени наложената преди дни мярка за неотклонение "задържане под стража", постановена от магистратите в Благоевград. Вместо решетки, САС определи за свободата на Кирил Малинов парична гаранция в размер на 1 500 лева.

В ареста остава съгражданинът на Малинов Симеон Попов. 21-годишният съучастник в наркосделката бил подбуден от Малинов да достави за клиенти от София килограм и сто грама първокачествена марихуана. Граничният полицай даже предплатил 2 500 лева за наркотичната пратка.

От наркосделката Малинов очаквал да прибере близо 8 000 лева, сочат от прокуратурата в Благоевград.

Малинов и Попов бяха арестувани по време на акция, реализирана от отдел "Вътрешна сигурност" в МВР, в местност край Петрич. Наркотичното вещество бе иззето в момент на продажбата на двама столичани на 14 юли.

Срещу униформения вече е образувано дело за държане на наркотично вещество, с цел разпространение, по член 354 от НК. Малинов ще отговаря пред съдебните органи и за подбудителство към престъпление.

Адвокатите на Малинов - Тома Гунчев и Иван Данчев, изтъкнаха днес и пред столичните магистрати, че по делото няма доказателства за вмененото на клиента му обвинение. Защитниците поискаха да бъдат изключени от доказателствените материали самопризнанията на Симеон Попов.

Водещи новини

Още новини