Разследват имуществото на осъден за измама

share

Добричкият окръжен съд обяви за решаване дело по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу осъден за измама.

Комисията претендира да бъдат отнети от 34-годишния С.К. и неговото семейство в полза на държавата лек автомобил "Форд Ескорт", банкови депозити, както и суми, получени от продажбата на имот, дружествени дялове, два леки автомобила и лизингови вноски за трети на обща стойност 131 925 лв.

Срещу С.К. има влязла в сила присъда на Районния съд в Добрич, с която е признат за виновен, че е предизвикал заблуждение у служител на строителна фирма, за да набави за себе си имотна облага и така е причинил имотна вреда на дружеството.

Според една от счетоводните експертизи, за която комисията пледира да бъде приета от съда, разликата между разходите и приходите на семейството е в размер на 1100 минимални работни заплати.

Защитата на ответниците твърди, че няма имущество, придобито от незаконна дейност, а експертизите се изкривяват, като не се признават средства, взети назаем от физически лица. Съдът ще се произнесе по иска до месец.

Водещи новини

Още новини