Пребит на бензиностанция получи 90 бона обезщетение

share

Трима побойници трябва да платят 90 000 лв. обезщетение на набит от тях мъж. Това постанови състав на Районен съд - Разград.

Престъплението е извършено през ноември 2010 г. Тогава на бензиностанция „Път консулт“ край Разград става масово сбиване, в което най-потърпевш се оказва 45-годишен служител в обекта. Мъжът е настанен в разградската болница с тежки травми по цялото тяло и главата, в съдебното решение нараняванията са описани в 14 реда, от текста става ясно, че след побоя мъжът има затруднения с придвижването, ходи с бастун, трудно говори, има и проблеми с движението на ръцете.

Извършителите на побоя са трима – установи дни след инцидента от полицията. Обвинението срещу тях е за нанасяне на тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Двамата са от Разград, третия – от Каспичан. Общо 31 години затвор за тримата постанови съдия Николай Борисов от Районен съд - Разград. 12 години е наказанието за Р.Раденков, 10 – за Т.Григоров и 9 – за Д.Колев. Тримата солидарно трябва да платят 90 000 лв. обезщетение на пребития мъж. Решението не е влязло в сила, подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Разград.

Обезщетения в подобен размер в съдилищата в региона рядко се присъждат дори и за наследниците на починали при пътни инциденти или умишлени убийства. През 2009 година например за убийството на 8-годишно момче от село Лудогорци Окръжен съд - Разград постанови обезщетение от 50 000 лв.

Водещи новини

Още новини