ВМРО ритуално режат бради пред съда в Пазарджик

share

Членове и симпатизанти на ВМРО режат ритуално брадите си пред сградата на съда в Пазарджик, предаде репортер на Novini.bg.

Проявата предхожда поредното заседание на процеса за разпространение на радикален ислям, който се гледа от Окръжния съд в Пазарджик. Формата на протест е избрана неслучайно, заяви заместник-председателят на войводите Ангел Джамбазки, който добави, че по този начин ВМРО показва несъгласието си по повод увеличаването на случаи на хора, които изглеждат нетипично-мъже с дълги бради и жени с бурки. Този стил е характерен за хората в Афганистан и Пакистан, но не и за Европа, каза още Джамбазки. По думите му от ВМРО изразяват категорично позицията си против изкуственото налагане на такъв стил, който противоречи на българската национална психология.

В инициативата се включиха 20 души. Само един мъж „жертва” истинската си брада. Останалите присъстващи бяха с изкуствени бради, които бяха отрязани в знак на протест.

Заместник-председателят на ВМРО обяви, че не смята ,че днешната проява може да предизвика напрежение, а това по-скоро е шега към всички чуждопоклонници.

Водещи новини

Още новини