Ваня Григорова: Това е гавра с транспортните работници в София

Булфото архив
share

Транспортните работници губят 1 млн. лв. от октомври, защото тези възнаграждения влизат в сила от следващия месец с намалени ставки. Синдикатите нямаше какво друго да направят, след като двете най-големи групи в СОС се заиграват с техните интереси. Васил Терзиев вече месец не отговаря на писмото с искане за среща, ГЕРБ отказаха да вкарат ново искане, в което да има точка за разглеждане на доклада за актуализация на бюджета, за да се осигурят тези средства. Това заяви общинският съветник от СОС Ваня Григорова.

„Докато транспортните работници платиха с това, че няма да получат допълнителни възнаграждения този месец, чухте как СО дава по 1 млн. лв. за адвокатски хонорари. Това е цинизъм, гавра с интересите на транспортните работните и с всички работници“, смята тя.

Сблъсък и обвинения за задръстванията в София

„Ние в СОС отпускаме заеми за дружеството в градския транспорт, а в същото време СО не изплаща задълженията си към градския транспорт. 240 хил. лв., които трябваше да се отпускат за 4 двуетажни автобуса, още не са отпуснати. Столичен автогранспорт плаща със средствата си, които са близо нула“, каза още Григорова.

По думите ѝ е крайно време това „безотговорно управление“ да спре.

„Не може на гърба на хората да пестим пари и да правим предизборни кампании. Затова българският избирател е апатичен и се опасявам, че ще отбележим едно от най-ниските нива на избирателна активност“, допълни още Ваня Григорова.

Водещи новини

Още новини