Сблъсък и обвинения за задръстванията в София

  • 17 октомври 2024 08:49

  • 1250
  • 5
Сблъсък и обвинения за задръстванията в София
© Bulphoto/ архив

София винаги е била град с много интензивен трафик, но няма как да си затворим очите и да останем слепи за това, че в последните месеци този проблем се задълбочава.

Това заяви пред БНР общинският съветник от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални преди днешното извънредно заседание на Столичния общински съвет. Общинските съветници от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите заради тежкия трафик в града.  

В предаването "Преди всички" Хекимян изброи невралгичните точки и пътните ремонти в столицата. Според него причина за това е неспособността на Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси да координират процеси и да управляват града.

Зографски от ПП-ДС-СС обясни за задръстванията в София и "златни" ли са антипаркинг колчетата

Той цитира данни на фирми, които се занимават с навигация, според които изминаването на 10 км в София спрямо 2003 г. отнема 6 минути повече:  "Това означава и финансова загуба на всички, които се намираме в трафика, и екологична щета заради замърсяванията, и шум, здравеопазване и какво ли още не, които са съпътстващи процеси на този проблем".

Общинският съветник от ПП - ДБ – СС Бонка Василева определи казаното от колегата ѝ като "лъжи". Тя прехвърли проблема на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в като наблегна на презастрояването и некачествените ремонти.  

Зам.-кмет на София: Край! Няма повече частни фирми да правят пътна маркировка и да поставят знаци в столицата

"Не знам те как се събудиха днес и разбраха, че трафикът е проблем – еми проблем е. Проблем е когато не се инвестира в качествен градски транспорт".

Според нея всеки такъв проблем трябва да има трайно решение. За нея такова в случая е качественият и удобен градски транспорт, който да накара шофьорите да оставят колите си в периферията на града и да използват транспорта. "Когато хората отказват да се качат на градския транспорт, когато трамваите и тролеите са разбити машини, няма кой да се качи".

Почти 100% от подвижния състав на наземния градски транспорт е подменен, отговори Хекимян и изказа мнението си, че София има много добър градски транспорт.

Няма анекси на договорните отношения с фирмите, които извършват пътна маркировка, съобщи за друг проблем Бонка Василева.

"Те са искали актуализация на цените, отказват се едностранно от договора и естествено ние възлагаме тази дейност на общинското дружество "Софинвест"", обясни тя.

Според Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални обаче управляващите постоянно търсят причини, за да се оправдават с някой или нещо. И попита: "Защо Терзиев и Бонев не са пуснали открити конкурси за пътната маркировка до този момент. Договорите са изтичали. Няма какво да се оправдавате с анекси, защото е било ясно още през януари, че тези договори трябва да бъдат преподписани. Какво разбираме обаче от пресконференцията на зам.-кмета по транспорта на "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" – че те искат да правят общинска фирма. Значи те целенасочено не са подновили договорите. Те просто са изтекли. Оставиха София заложник няколко месеца да няма пътна маркировка".

Трамваите в София се почистват на ръка, с ракия и лични домашни прахосмукачки

Общинският съветник от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в призова столичния кмет да не бяга от отговорност.

Двамата събеседници коментираха и проблемите в столичния градски транспорт. Според Бонка Василева градът няма да остане без градски транспорт. По думите ѝ има системен проблем в този сектор в следствие на "тежко наследство". А за днешното заседание на СОС тя изказа мнение, че това е "един политически фарс".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1250 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Алито от София

2024.10.17 | 11:02

5
Този педал стана много активен, и нищо не е подменено, а всичко предварително е платено,за 20 години,фъндъкова,с какво подобри тррафика, с нищо, а този нагъл крадец, зам.кмета боршош,окради ндк,6 милки, съдиха го на Бойко хората, излезе невинен и го сложи да помага на даскалицата,голям наглец, трябваше да е у затвора

2024.10.17 | 10:10

4
Герб са модерна партия.Вече взимат и гейове

2024.10.17 | 10:06

3
Изпълзяха всички крадливи гейбери
стиляна

2024.10.17 | 09:25

2
Eй тиквар и ти да си на местото на кмета няма как да оправиш задръсването.Целта ви е герб пак да вземе власта в София и да продължите с далаверите.

2024.10.17 | 09:15

1
ГЕРБ ЗАДРЪСТИ СОФИЯ

Добави коментар

Водещи новини