Ген. Атанасов разкри как трябва да изглежда бъдещия кабинет и призова за диалог с ГЕРБ

NOVA
share

Ще направим всичко необходимо да бъдем първа политическа сила. ГЕРБ няколко пъти печелят изборите и не могат да направят правителство. Двете първи политически сили трябва да намерят път към себе си и да положат всички усилия за някакво разбирателство. 

Това заяви в предаването "На фокус" по NOVA ген. Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната - Демократична България", който коментира политическите събития в страната. 

"Идеята за създаване на такова техническо и надпартийно правителство дойде на едно заседание на ДСБ. Не искам да спекулирам с имена, но е крайно време да почнем да си говорим с останалите. Бъдещият премир трябва да е категоричн авторитет. Той ще трябва да познава политическата действителност. По българската Конституция парламента първо избира премиер и после структура и състав на кабинета. Това показва колко е важна фигурата на премиера. Ако бъдещето управление ще се състои от три политически сили, нека и трите да предложат на бъдещия надпартиен премиер по едно лице за министър и той да избере сам от трите предложения", разкри ген. Атанасов.  

ПП-ДБ готови с план как България да излезе от тази криза

"Много важно за бъдещето правителство ще бъде и управленската програма, не само структурата му. С ГЕРБ трябва да седнем и да се разберем за тези три антикорупционни закона, защото иначе 10 млрд. отиват по дяволите. Ако времето не стигне сега, ще ги приемем след изборите. Трябва да се договоримза антикорупционно мнозинство. Аз винаги съм имал контакт с Борисов, познаваме се от много години. Трябва да има диалог. Никога не сме нападали Екатерина Захариева. Това е една фалшива новина. Захариева е много способен човек, но нашият кандидат беше по-добре подготвен. Отново ще повтаря, че тази атака срещу Захариева е организирана отвън и ПП-ДБ няма нищо общо с нея", категоричен бе той. 

"Разцеплението в ДПС е резултат от преяждане. Най-добре е да минат малко на диета и да не участват във властта. Ние ще работим да има редовен кабинет, за да се прече служебната власт, защото тя е вредна за България. Ще водим позитивна кампания", зарече се ген. Атанас Атанасов. 

Водещи новини

Още новини