Светлин Тачев, политолог: Омразата между политиците пречи на развитието на държавата

  • 18 септември 2024 17:41

  • 220
  • 3
Светлин Тачев, политолог: Омразата между политиците пречи на развитието на държавата
© Кадър: Нова нюз

Предвид ситуацията, в която се манираме, е много трудно с нещо да бъде привлечен българският избирател, защото това е безпрецедентна политическа криза. Това каза в интервю за предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS политологът Светлин Тачев.

По думите му от 2021 г. у нас няма реални предизборни кампании, а от изборите през няколко месеца се изкарва единствено негативното и се прекрачват червении линии, които не би трябвало да се прекрачват.

Според Тачев има два изхода от ситуацията – или партиите да намерят пресечната точка и да формират форма на управление, или да се продължи по пътя на популизма и да се говори за смяна на избирателната система, за президентска република и т.н.

Акад. Денков: Нямаме доверие на Борисов и Пеевски

Проблемът не е в системата, а в политическия елит, който е изгубил основната си функция, която е да управлява. Трябва да се намери начин да управляват заедно, защото омразата помежду им пречи на развитието на държавата, коментира политологът.

Фактът, че ни управлява служебно правителство, че нямаме редовно избран главен прокурор и че нямаме дори омбудсман е категоричен знак, че държавата не функционира нормално, отбеляза още Светлин Тачев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
220 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Krustu

2024.09.18 | 19:27

3
Ах тъй, ой маа, не думай ве! Умна глава, коса не държи, ама брада въди!
Тенев

2024.09.18 | 18:59

2
Не омразата ,,между", а ,,срещу" ,,политиците". Нещата отиват на революция май.
Анонимен

2024.09.18 | 18:37

1
Да ги махнем тези политици

Добави коментар

Водещи новини