Владислав Панев: ПП-ДБ не се договаря тайно с ГЕРБ и не се разпада

  • 12 септември 2024 20:28

  • 563
  • 6
Владислав Панев: ПП-ДБ не се договаря тайно с ГЕРБ и не се разпада
© Bulphoto (архив)

"Трябва да се намери работещ вариант, защото не може толкова парламенти да падат. Най-добрият вариант е коалиционно правителство. Предлагаме следващ вариант - премиер, който е равно отдалечен, като Марио Драги в Италия. Няма много равно отдалечени хора в България", заяви бившият депутат от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) Владислав Панев в предаването "Денят ON AIR".

Гостът призна, че не му е ясен механизмът, по който премиерът предлага всички министри и партиите веднага се съгласяват.

"Не си представям как лидерите на партиите сядат на масата предварително да договарят нещо тайно. Всяко такова договаряне може да коства много и на двете страни. По-скоро се търсят варианти. Първо трябва да видим каква ще бъде конфигурацията в Народното събрание. За нас "Възраждане" са извън играта, държат тотално пропутинска линия. Същата работа е с ДПС на Пеевски. То е почти на нивото на "Възраждане", подчерта Панев пред Bulgaria ON AIR.

Борисов пита Асен Василев кой е този Х премиер, който ще е надпартиен, и защо не си спечели изборите

По думите му има "маса работа", която 50-ото НС не е успяло да свърши. Гостът алармира, че бюджетният ни дефицит скача с 600 млн. лв. на месец.

Панев е категоричен, че най-добрият вариант е подписите на политическите лидери в бъдеща коалиция да стоят под споразумение какво ще се случва.

"Трябва да стъпваме на реформи, които би трябвало да извърши следващото правителство", отбеляза той.

"Не мисля, че е имало такава опасност. Реденето на листи е труден, но необходим процес. Партиите ще вземат решение. И да има скандали, това не е най-важното за хората. Трябва да сме заедно на избори, защото така сме по-силни и да постигаме резултати", на мнение е Панев.

Той определи доклада на Марио Драги като изключително тревожен. 

"ЕС изостава спрямо Азия и САЩ. Заводите излизат от Европа. Бюрокрацията и регулациите са високи. По-скоро съм песимист за Европа. Германия определено буксува в последните години", посочи още Панев. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
563 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гошо хубавеца

2024.09.12 | 22:15

4
РОССИЯ1 много си тъп,ама много.
РОССИЯ 1

2024.09.12 | 22:59

6
...,А АКО КАЖА ..." ПУТИН Е ВЕЛИК" ....,КАК ШЕ СЪМ .....,;! .... ЩОТО ВИЕ КОПЕЙКИТЕ СТЕ ССФФФИИНЕЕЕЕ ...И СЕ МРАЗИТЕ ДАЖЕ

2024.09.12 | 22:20

5
Прости, тъпи и нагли!За кражбите да не говорим!!!!

2024.09.12 | 21:16

1
герб се разпада
РОССИЯ 1

2024.09.12 | 21:56

3
А КОПЕЙКИТЕ ИДИИОТИ ССФФФИИНЕЕЕЕ ПАДАТ ПОД 8 ПРОЦЕНТА ....МРЪЪЪЪТ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ЧУМА
АХЪ ...

2024.09.12 | 21:45

2
ПОНЕЖЕ СТЕ В ТРЪСТИКАТА.., СЕГА И ГЕРБ ДА ЗАВЛЕЧЕТЕ...,А ...!?? ...ТИЯ ИЗКАЗВАНИЯ СА С ЦЕЛ..... ОМАСКАРЯВАНЕ...ПОНЕЖЕ СМЕ СИ МАСКАРИ ....., ....БЕЗ ТЕЗ НОМЕРА .....ШШШМ ..ЕЕЙЙЙ ... ТАРИКАТА

Добави коментар

Водещи новини