Румен Христов за ДПС: Аз лично не познавам партия, която се е разцепила, и да е станала по-силна

БНТ
share

"Наблюдаваме ставащото в ДПС, ние в СДС сме преживели подобни трусове преди години. Аз лично не познавам партия, която се е разцепила, и да е станала по-силна".

Това заяви в ефира на БНТ Румен Христов, лидер на СДС.

Той обясни, че не е имал индивидуални срещи с Ахмед Доган, но неговият философски прочит за заедност не е много силен, а гарантът за мирния преход у нас е българският народ.

"Все пак обществото си плати този мир през обръчите от фирми и порциите във властта", допълни Христов.

Според него в парламента се забелязва едно анонимно атлантическо поведение на независимите депутати, бивши от ДПС, а проевропейската позиция се оповестява от хората при Делян Пеевски.

Безлов: Големият проблем на Доган е съдът, а този сблъсък ще се реши именно там

"Говорителите на антируското останаха при Пеевски. Но нека видим на изборите какво ще стане - не е все едно колко са формациите, които ще прескочат бариерата - вероятно 6-7. Предстоящият вот е важен. Пробивът на ГЕРБ в т.нар. смесени райони е успешен. Ще направим възможното хората от тези райони да имат представителство в парламента. Очаквам честен вот, то и предишният не беше оспорен или квалифициран като нечестен. Очаквам мобилизация на избирателите. Тези формации, които сега са в парламента, ще влязат. ИТН са на ръба, ДПС - ще има и от двете формации. Грешка е да се гласува за несистемни партии, но това е избор. В НС на СДС гласувахме да продължим заедно с ГЕРБ. Позициите ни в листите ще се запазят. Категорично сме зад Екатерина Захариева като кандидат за еврокомисар, тя е подходяща за ресора регионална политика", смята още той.

Водещи новини

Още новини