Калин Стоянов: Нямам данни Мавродиев и Вълка да са в чужбина, очаквам днес да бъдат обявени за издирване

Булфото, архив
share

Нямам нова информация за разследването срещу Румен Гайтански и Стоян Мавродиев. То се води от Антикорупционната комисия. Нямам данни да се намират в чужбина, но очаквам да бъдат обявени за издирване още днес. Това каза пред журналисти вътрешният министър Калин Стоянов, който връчи ключовете на 90 нови шкоди за нуждите на полицията. 

Стоянов потвърди новината на "24 часа", че управителката на нелегалния дом за възрастни в Банкя, където вчера загина човек, е била задържана. Посочи, че други институции, а не МВР, са били отговорни за затварянето му. 

Стоянов каза и че избраната за служебен премиер Горица Кожарева не е отишла с готово име за следващия вътрешен министър при срещата си вчера с професионалното ръководство на МВР.    

Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър и в следващия служебен кабинет

Четирите оставки в Пловдив след трагичния случай са малка част от всичко, което ще бъде направено там. "Очаквам днес да се реши въпросът с директора Георги Чергов. Излезлият в болничен пряк ръководител може би го прави умишлено, но няма да му се размине", каза министърът. 

"Моята оставка я искат за всичко, може и за каране без колан на шофьор в София да ме викнат в парламента", обясни още Стоянов и добави, че е разпоредил проверка за сваления сайт "Ново начало.com". Утре щял да даде подробна информация за него. "Единственото хубаво е, че Божидар Божанов и Ивайло Мирчев се асоцираха с този сайт. Аз да съм част от партия, фалшива новина ли е това?, каза Стоянов на въпрос дали това не е сатиричен сайт, а не издание за фалшиви новини.   

Водещи новини

Още новини