Проф. Радулов: Възможно е Калин Стоянов да е част от ОПГ

  • 16 август 2024 21:27

  • 2617
  • 5
Проф. Радулов: Възможно е Калин Стоянов да е част от ОПГ
©

Безпрецедентна и арогантна политическа намеса в дейността на ГДБОП, основната оперативно-издирвателна служба в МВР. Така определи министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните действията на Божидар Божанов. Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните се държи непочтено и използва дългогодишни служители и експерти от МВР за политически интриги, отвърна му самият Божанов.

"Депутатите могат да питат. Не е необходимо да се взима разрешение. Друг въпрос е какво са питали. От питания зависи дали да отговори или не. Лесно е да се отговори, че това е тайна на разследването. Няма как отвън да се оказва натиск. Този служебен министър много иска отново да бъде министър. Има много причини, поради които могат да го махнат", коментира експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR.

"Това, което се лови, не е това, което се търгува. Кокаинът и хероинът се продават на пазара спокойно и необезпокоявано. Трудно ми е да преценя дали е чадър или вид организация, в която участва този министър. Главният секретар на МВР се оказва участник в организирана престъпна група (ОПГ). Защо и министърът да не е участник в такава група?

Министър Стоянов: Депутат от ПП-ДБ звъни и притиска служители в ГДБОП

Защо не се ловят наркотици? Защо има пожари в цялата страна? Защо на този министър не му се ще противопожарна и гражданска защита да излязат от МВР? Имаме управленска некомпетентност и нахалство. Това е първият министър, който си ангажира защитата през служителите на специалните полицейски сили. Организаторите са свързани с него. Никой от участниците не осъзнава, че това не е разрешеният от закона начин да се протестира. На МВР служителите им се позволява да протестират символично само за своите профсъюзни проблеми", обясни проф. Радулов в "Денят ON AIR".

Гостът изтъкна, че продължават да се залавят в средата на България "поредните бусчета с 20-30 мигранти".  

"ПП-ДБ искат Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните да бъде отстранен не с правилните вътрешни причини. Искат техни хора да заемат това място, което им се струва много хлебно. Тези структури да обезпечат много сериозни постъпления. Заблуждават се, че реките от финансови средства ще потекат към тях. Живко Коцев няма как да се измъкне, защото започна да приказва и си навреди много", каза още проф. Радулов. 

"Колкото си по-далеч, толкова повече обвинения ще ти се струпат и това Вълка го знае. От тези 150 млн. лв., ако дадеш 15 млн. лв. за адвокати, ти си недосегаем. Документално всичко е изпипано. Трябва да има някой, който да си признае, че някой е взел подкуп или комисионна. Тези богатства са фикция, това са заеми. Прибират парите и не искат да ги връщат. Имаме много такива милионери и милиардери. Всеки, който е натрупал пари, дава част от тях за своята безопасност", заяви експертът по сигурност.

"Нищо няма да излезе. Всяка година отчитаме намаляване на регистрираните престъпленията. Всяка година почти колкото са регистрираните, има стари дела с неизвестен извършител, на които им изтича срокът и те биват ликвидирани. Тенденцията е такава: тази година имаме 85 хил. престъпления, преди 10 години 85 хил. са отишли в небитието. В партия МЕЧ имаме рецепти как да се справим с наркотрафика и корупция. Има връзка между политическия елит и корупцията в България", подчерта проф. Радулов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2617 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Какъв проф кви 5 лева

2024.08.17 | 00:19

5
Тоя е платен и пълен Идиот и бок лук.
Цв

2024.08.16 | 23:00

4
Ее, такива внушения не са нужни! А и това са предположения на един аут от системата! От червеното потекло!
21

2024.08.16 | 22:57

3
кой направи този тъпак професор, ПЪРВИ кирчо се набърка и изказа против ПРОФЕСИОНАЛИСТА Стоянов

2024.08.16 | 22:53

2
mnogo to4no kazano

2024.08.16 | 22:40

1
Пълно ку-ку си

Добави коментар

Водещи новини