ГЕРБ-СДС няма да подкрепят третия мандат на "Има такъв народ"

Булфото
share

Въпреки сходствата и това, че ГЕРБ-СДС са повярвали, че няма мнозинство за сваляне на председателя на НС, от партията на Бойко Борисов няма да подкрепят третия мандат.

Това стана ясно след продължилата близо три часа седма среща между представителите на политическа партия "Има такъв народ" и ГЕРБ-СДС. Тя беше и най-дългата в сравнение с тези с останалите политически партии.

По-рано ИТН представи приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика.

Според ИТН ключът за сформирането на редовен кабинет е в ГЕРБ-СДС

Преговорният екип на най-голямата парламентарна група се състоя от Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова.  От страна на ИТН в разговорите участваха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Ивайло Вълчев и други представители на формацията.

От ГЕРБ поискаха преди търсенето на пресечни точки да разберат имало ли е вчера среща между ИТН, Възраждане, ПП- ДБ, БСП и независимите вече депутати от ДПС. 

Росен Желязков попита прави ли се опит за формиране на паралелно мнозинство, което цели да подреди нов служебен кабинет и да свали председателя на Народното събрание Рая Назарян.

Готви ли се смяна на Рая Назарян?

От ИТН отрекоха и бяха категорични, че единствената тема да тях е намиране на мнозиство за правителство с третия мандат. Още вчера с пост в социалните мрежи лидерът на ИТН Слави Трифонов също отхвърли твърденията за неофициални разговори за смяна на председателя на Народното събрание. 

Водещи новини

Още новини