Стефан Янев за кризата с пожарите: Проблемът е управленски

БНТ
share

Работата на политиците е да гледат напред и да вземат решения, които имат значение в бъдеще време, а не да се изненадваме от поредната стихия. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на "Български възход" Стефан Янев по повод кризата с пожарите в страната.

Тези неща трябва да се мислят в перспектива, да се чува гласът на специалистите. Държавата не може да има техника за всичко, но тя е длъжна да предприема съответните стъпки, за да има необходимото оборудване за справяне със стихиите, заяви Янев.

Проблемът е управленски – липсата на желание да гледа в перспектива и да се предприемат превантивни действия, с които държавата може да е по-подготвена, подчерта лидерът на "Български възход".

Калин Стоянов обобщи ситуацията с пожарите в страната и обяви: Има щети, но няма жертви и пострадали

По думите му партиите не търсят решенията, които са в интерес с хората, а се занимават със себе си.

Попитан какво очаква да се случи с третия мандат за съставяне на правителство, Стефан Янев посочи: "Очаквам още от същото. Картината до такава степен е размита, че ни се казва да гласуваме емоционално, а не за тези, които имат програма. Не виждам реални разговори, реални срещи, които да провеждат партиите. Виждаме самопредлагане – дайте мандата на нас, ние ще се разберем".

Водещи новини

Още новини