И Рая Назарян поздрави Роберта Мецола

НС
share

Председателят на Народното събрание Рая Назарян изпрати днес поздравителен адрес до Роберта Мецола по повод избирането ѝ с внушително мнозинство за председател на Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на НС.

Това е достоен избор и заслужено признание за Вас като политик, отбелязва Рая Назарян. Тя подчертава, че следващите няколко години ще бъдат решаващи за посоката на развитие на Европейския съюз. За преодоляването на безпрецедентните кризи и новите предизвикателства от ръководителите на европейските институции повече от всякога ще се изисква смело и силно лидерство, далновидност, мъдрост и ново политическо въображение, посочва председателят на Народното събрание. Рая Назарян пожелава на Роберта Мецола успешно да съчетава тези качества на високоотговорния пост, който заема. 

ЕП преизбра Роберта Мецола за свой председател

„Убедена съм, че новоизбраните членове на България в Европейския парламент ще имат осезаем принос в общите усилия за формирането на нови политики за мирна и просперираща Европа. Нямам съмнение, че под Ваше ръководство Европейският парламент и националните парламенти на ЕС ще продължат да бъдат ключови партньори за постигането на тези цели“, пише още Рая Назарян в поздравителния си адрес.

Водещи новини

Още новини