БСП: Няма да подкрепим първия и втория мандат, от нас изненади не очаквайте

Novini.bg
share

Потвърдихме нашите позиции, както и нашата готовност – ако се стигне до трети мандат, БСП, като мъдра и диалогична партия, ще участва в диалога за сформиране на експертно и пробългарско правителство с всички политически сили. Това съобщи пред медиите временният председател на БСП Атанас Зафиров след срещата на социалистите с президента на „Дондуков“ 2.

Зафиров обаче припомни, че третият мандат все още не е на дневен ред и той още е само хипотеза.

Ако се стигне до него, ще си съберем колективните органи и ще излезем със съответните решения. Но решението да участваме в разговорите за третия мандат не подлежи на съмнение, поясни временният председател на БСП.

По думите му, стигне ли се до третия мандат, най-разумно би било да се разговаря с всички парламентарно представени партии, за да се излъчи редовно правителство, каквото е очакването в българското общество.

Атанас Зафиров посочи, че не очаква парламентарната група на БСП да се разцепи, като увери, че тя е хомогенна и единна.

БСП: Потенциалът за експертно правителство не е изчерпан

Депутатът още веднъж подчерта, че социалистите няма да подкрепят съставяне на правителство с първия и втория мандат, тъй като такова е решението на Националния съвет на партията.

Винаги сме били ясни и последователни в нашето политическо поведение, така че от нас изненади не очаквайте, посочи в заключение Зафиров.

Водещи новини

Още новини