БСП: Потенциалът за експертно правителство не е изчерпан

  • 25 юни 2024 11:15

  • 1692
  • 10
БСП: Потенциалът за експертно правителство не е изчерпан
© Булфото

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има готовност да подкрепи експертно правителство. Това стана ясно по време на консултациите за съставяне на правителство в президентската институция, предаде репортер на Novini.bg.

В тази тежка ситуация пред нас има два пътя. Единият път е много удобен – да бъдем странични наблюдатели на всичко, което се случва. Удобна роля на опозиция, от която нищо не зависи. Другият път е да се опитаме да се опитаме да участваме в тези процеси, като сме реалисти и сме наясно с резултатите от тези избори, заяви временният лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Атанас Зафиров.

Той посочи, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще се опита да бъде "проводник на диалог". Нашите колективни органи са категорични, че с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма как да участваме под никаква форма в никакво управление, поясни Зафиров.

В последните дни темата все по-упорито е възможностите на третия мандат. Преценката на кого ще го връчите е ваша, но искам да декларирам, че от нас може да се очаква една разумна, реалистична и националноотговорна позиция и действия. Потенциалът за излъчване на такова експертно, отговорно пробългарско правителство в никакъв случай не е изчерпан, обърна се временният лидер на "червените" към президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Ако се загърби политическия егоцентризъм, едни такива разговори биха били далече по-лесни, добави той.

Искам да кажа няколко думи и за другата алтернатива, с която някои политици плашат българското общество – предсрочни парламентарни избори. Ние от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не се плашим от избори. Напротив, ние смятаме, че тази ни роля на пета политическа сила нито ни отива, нито ни устройва и процесите на консолидация в лявото пространство и на укрепване на партията, които сме стартирали, биха дали много бърз резултат на едни такива избори. Това е опция, която в никакъв случай не ни плаши, до доколкото очакванията на българското общество са да бъде намерена някаква форма на диалог, смятаме, че нашата политическа сила би участвала активно в един такъв опит за съставяне на такова правителство, посочи Зафиров.

Идваме на тази среща със самочувствието на политическата сила, която излъчи и подкрепи печелившата президентска двойка. Това е факт, който не търпи интерпретации. Призоваваме за разум, мъдрост, за политически диалог и за намиране на трудни, но необходими решения, отбеляза социалистът.

Костадинов категоричен: Възможно е да има правителство без ГЕРБ и ДПС

Имахме преди малко заседание на Бюрото и това, което обяви г-н Зафиров, е наше общо решения - смятаме, че в момента страната ни се нуждае от мъдрост, от диалогичност в безкрайно сложната ситуация, заяви председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Борислав Гуцанов.

За първия и втория мандат всичко за нас е е ясно, изчерпано - няма как да се направи такова действие, но що се отнася до експертен кабинет, кабинет на националното спасение, на националното съгласие, то ние сме готови да се работи по един такъв мъдър модел за излизане от тази ситуация в която се намираме, добави той.

За нас е ключово важно да започне едно силно ляво обединение, от което считаме, че страната ни има нужда. В последните 2 г. това липсваше в политическия ни живот и доведе до определени изкривявания, на които сме свидетели в момента, каза още Борислав Гуцанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1692 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Реалист

2024.06.25 | 11:31

3
Странни неща стават във родна България!!! Всички победени на изборите малки партии се надпреварват да получат властта,противно на нормалната Европейска практика,че правителство прави най-голямата и спечелила изборите партия!!! Страната на абсурдите сме,затова ще продължаваме да сме най-бедната и корумпирана страна в ЕС!!!
ванката

2024.06.25 | 13:42

10
прав сте, котката се държи като лъв, не е правилно, едва ли разбират, всички са велики независимо колко гласа представляват
ЦОНЧО ГАНЬОВ

2024.06.25 | 12:46

9
................

2024.06.25 | 12:17

8
Ие сте експерти по крадене и убийства без стд и присъда. Предатели крадливи.
Благоизтезар

2024.06.25 | 12:10

7
ОТИ.МИ.СПИРАШ.РАСЪЖДЕНИЕТО.БЕ НА.МАЙКАТИ.У.ЗАДНИЮ.ДВОР
Благоизтезар

2024.06.25 | 12:09

6
ВИЕ.СТЕ.ПЕШКИ.СПОРЕД.МОМАТА ОТ.МИЗИЯ.С.ГРУЗИНСКА.ВИЗИЯ
Z

2024.06.25 | 11:40

5
I tija sa skroz otisli njakade dalec...Socialisti utopisti....Cirkus....Samo sluzebno pravitelstvo oste 10 godini. Pa neka s*nuvat kabinet.....

2024.06.25 | 11:37

4
Радееев ,защо пазиш Борисов,и колко струва лекето БОРИСОВ на Българския данъкоплатец?
ИСТИНАТА

2024.06.25 | 11:29

2
"БСП" или "бсп" ?! ЗАЩОТО ЗНАЕМ ,"БСП"="бсп"+"дпс"+ ОПГ "герб",което е,КОАЛИЦИЯ "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ" ????!!!

2024.06.25 | 11:29

1
казах ли ви, че Помиярите от подмяната, Израждане и БКП-БСП са един дол дренки и са слуги на Кремъл !!!

Добави коментар

Водещи новини