Утре сутринта ще бъде излъчена номинацията на ГЕРБ - СДС за председател на НС

Булфото
share

Единственото сигурно нещо към този момент е, че ГЕРБ - СДС искат да направят правителство и да поемат отговорност, но подкрепа не е дадена на 100% от ДПС и ИТН, заяви пред медиите Деница Сачева, ГЕРБ, предаде репортер на Novini.bg.

"В този момент бездействието и красивите приказки не вършат работа", напомни тя. 

Утре сутринта ще бъде излъчена номинацията на ГЕРБ - СДС за председател на Народното събрание.

Новината съобщи Деница Сачева.

Припомнме ви, че днес продължават преговорите между ГЕРБ - СДС и другите партии в НС за съствянето на кабинет след изборите на 9 юни. Преговорният екип на ГЕРБ-СДС е в състав Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

Първата среща за деня не се състоя обаче. Тя бе с БСП. Социалистите не се отзоваха на разговорите с ГЕРБ-СДС. 

БСП отговори с писмо на поканата на ГЕРБ, не отиде на срещата за кабинет

Но пък ИТН откликнаха, а Деница Сачева изкоментира: "Срещата премина в конструктивен дух, разговаряхме по конкретните политики в нашата управленска програма. Чухме това, което мислят и колегите от ИТН по нашите предложения. Подробно обсъдихме политики за образование, пазара на труда, енергетика, съдебна реформа, предизборни обещания на ИТН. Оставихме вратата отворена за това да продължим нашите разговори конкретно по политики".

Тошко Йорданов след срещата с ГЕРБ: Разговорът беше простичък и изобщо не сме говорили за правителство

Тя отново потвърди: "ГЕРБ-СДС остава на твърдата позиция, че страната има нужда от редовно правителство и смятаме, че политическата криза може да бъде решена единствено чрез действия, смелост и поемане на отговорност. Затова и сме предложили формула "Правителство на споделената отговорност". Всякакви други решения - бездействие, тяснопратийни интереси, нямаме съмнение, че ще бъдат отречени от българските избиратели".

По думите ѝ оттук нататък предстои да се види какво ще се случи в първия пленарен ден утре и дали ще бъде избран председател на Народното събрание.

Сачева обясни пред медиите, че среща с "Величие" също няма да има.

 

 

Водещи новини

Още новини