Рибарски (ПП-ДБ): Анкетните комисии ще се използват за предизборна риторика

Булфото
share

Когато стигаме до избори, се появяват един куп анкетни комисии. Сега отново временните комисии ще се използват за предизборна риторика. Това заяви в ефира на Дарик депутатът от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" Радослав Рибарски след решението на парламента да създаде три временни комисии по различни казуси. 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

По отношение на комисията за изчезналата „пътна карта“ на проекта "Турски поток", Рибарски коментира, че от ПП-ДБ са щели да предложат такава, дори да е имало ротация и редовно правителство. 

„Да, щеше да се стигне до комисия, достатъчно документи се събраха. За да е успешна, трябва да има достатъчно документи. Преди това, когато се отправяха питания за пътната карта, се отговаряше, че не може да бъде намерена. Питания за пътната карта имаше в последните три парламента. Сега трябва да се установи автентичността на публикуваните документи“, коментира Рибарски.

Арабаджиев от ПП-ДБ: Министри от различни кабинети през последните 4 години търсеха пътната карта за "Турски поток"

Според него предстои да бъдат изяснени фактите около изграждането на „Турски поток“.

„Истината ще излезе в тази комисия. Трябва да се направи ясна разлика между печалба и оборот, какъв е смисълът за България от този проект и дали наистина възвръщаемостта е такава, каквато твърдят колегите от ГЕРБ. Той просто е построен за чужди цели. Към процедурата, през която е минал този проект, има съмнения дали оценката на въздействието върху околната среда е издържана, има съмнения за финансирането на проекта. Ние всички знаем кои бяха фирмите подизпълнители“, подчерта Рибарски.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Водещи новини

Още новини