Борисов с нов вариант за изход от ситуацията със спора за външния министър

Булфото
share

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с нов вариант за изход от ситуацията със спора за външния министър.

Преди 9 месеца се разбрахме на ротацията да се разменят по следния начин - Мария Габриел да е премиер, а Денков министър на образованието. В този кабинет имаме само 1 министерство - МВнР. Ако не искат тя да остане, ще излъчим друг външен министър в министерството, в което сме се разбрали с тях", заяви той пред журналисти.

Той изрази готовност да се откаже от предварителната договорка за анализ на областните управители и смяната им - в момента ГЕРБ имат само 9 и няколко заместници.

Ротация, но при определени условия - Мария Габриел да бъде премиер и външен министър, а Николай Денков да бъде специален вицепремиер и министър на образованието.

 "До този момент направихме огромен компромис. Ние сме първа политическа сила, дадохме си мандата, дадохме си премиера. Не виждам повече какви компромиси трябва да направи ГЕРБ'', заяви Борисов

Лена Бориславова за ротацията: Публично страдание от шпиц команда - типичен герберски маниер в опит публично всичко да се взриви

Борисов се ядоса и от сутрешната изява на Лена Бориславова и твърденията й. И подчерта, че лично той е имал "приятелски и уютен разговор с Кирил Петков". Той е изненадан от нейната информираност.

"Всеки ден с Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Пеевски идва. Обикновено всеки идва с Делян Пеевски и водят изключително приятелски разговори. Данчо Йорданов и Асен Василев са неразделни. 2 месеца не си говорех с Кирил Петков и ми го доведе Данчо Цонев да се сдобряваме", продължи Борисов.

 

 

Водещи новини

Още новини