Трибуната вече е свободна, НС се захвана и с държавния бюджет

Булфото (архив)
share

След едночасова почивка депутатите се върнаха в пленарна зала.

Трибуната вече е свободна и народните представители могат да се изказват спокойно от нея след сутрешните спречквания и пререкания. Народното събрание гласува процедурното предложение на Александър Иванов от ГЕРБ - СДС да се гледа на второ четене държавния бюджет за 2024 година. В зала е и министърът на финансите Асен Василев. 

В НС цари хаос, „Възраждане“ и ДПС в яростна схватка

Корнелия Нинова обяви, че БСП в зала, както са обещали. "Не сме тук заради вас побойници, а заради българските граждани. Ние искаме да говорим с аргументи по бюджета, затова моля да се чете, обсъжда и гласува текст по текст", добави тя, а председателстващата заседанието Росица Кирова я увери, че законът за бюджета ще се чете текст по текст и ще се провеждат обсъждания. 

От "Възраждане" направиха процедурно предложение дебатите за бюджета да се предават пряко по БНТ и БНР, но то беше отхвърлено.  

"И ние искаме да използваме силата на аргументите, г-жо Нинова, и когато ни се пречи да осигурим парите на пенсионерите и парите на здравноосигурените, ако не си позволява да го направим по нормалния начин, сме готови, дори да се сбием за българските пенсионери и българските граждани", каза Йордан Цонев от ДПС преди да започне представянето на доклада по Закона за държавния бюджет за 2024 г. 

Водещи новини

Още новини