Бюджетна комисия гласува на второ четене Бюджет 2024 г.

  • 17 декември 2023 15:41

  • 1068
  • 2
Бюджетна комисия гласува на второ четене Бюджет 2024 г.
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Проектът за държавен бюджет за следващата година е подложена на второ четене от парламентарната бюджетна комисия. 

Пред депутатите министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на наблегна и на предвиденото за първи път остойностяване на общински проекти в държавния бюджет: "И това според мен е стъпка към абсолютно пълна прозрачност какви са проектите. Ние изпратихме до бюджетната комисия в края на деня в петък всички получени общински проекти, които отговарят на лимитите".

Депутатите в бюджетната комисия от управляващото мнозинство (ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС) отхвърлиха всички предложения на опозицията между първо и второ четене, включително настояването на ИТН да бъде върнато ДДС от 20% за ресторантите.

ИТН и „Възраждане“ предложиха държавните енергийни компании да не внасят в хазната 100% дивидент, но това не беше одобрено, съобщава бТВ. От „Възраждане“ поискаха също за една година парите от вноските в частните пенсионни фондове да се пренасочат към НОИ, но и това не беше подкрепено.

Предлага се да бъдат увеличени бюджетните приходи от хазартна дейност, обяви председателят бюджетната комисия Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, предава БНР. Това ще доведе до повече приходи в бюджета - около 100 милиона лева. От тях 68 милиона лева ще бъдат раздадени за култура.

"Увеличаване на таксите за хазарта като допълнителен приходоизточник за средствата, които трябва да се осигурят за допълнителните предложения. Още повече, че таксите не са пипани повече от 10 години".

Асен Василев: Държавният бюджет ще бъде приет до Коледа

По време на заседанието председателят на КНСБ Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) предупреди, че в три сектора има готовност за стачки, ако не бъдат вдигнати парите в бюджета за догодина.

"Не плаша никого, само информирам. Транспортът - градският транспорт остана с 0 лева увеличение. Следващата критична област е земеделието. Земеделието трета година няма никакво увеличение - в "Борба с градушките", Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури - 60 милиона са нужни. Последният отрасъл, в който ще има напрежение - здравеопазването. Да, 1 милиард и 100 милиона повече в Касата - благодаря, браво, наистина добре, но в министерството на здравето - 0 лева за увеличение на заплатите".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1068 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.18 | 00:00

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
СРАМ и ПОЗОР!

2023.12.17 | 17:04

1
ЦЕЛИЯ САЙТ е РЕДАКЦИЯТА СЪС СОРОСОИДНАТА ПРОПАГАНДА +Т Р О Л ...ОТ СЪЩАТА РЕДАКЦИЯ !!!!

Добави коментар

Водещи новини