Финансовата комисия в парламента окончателно прие Бюджет 2024

  • 19 декември 2023 09:43

  • 1284
  • 1
Финансовата комисия в парламента окончателно прие Бюджет 2024
©
Слушай новината Слушай новината

Комисията по бюджет и финанси одобри единодушно Приложение 3 на Проектозакона за държавния бюджет за 2024 година.

Това бяха последните текстове, които трябваше да бъдат приети от комисията и той да влезе за обсъждане от депутатите в пленарна зала.

В приложението са инвестиционните проекти на общините, които държавата да финансира. Министерството на финансите е събрало всички предложения на общини, които са постъпили във ведомството вчера до обяд и вече са внесени в Народното събрание, каза заместник-министърът на финансите Георги Клисурски.

Парламентът прие рамката на държавния бюджет за 2024 г.

Депутатът от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Румен Гечев поздрави Министерството на финансите за добрата организация за събиране на проектите. Списъкът е отворен, през март ще бъде коригиран и допълнен. През януари нищо не се работи, така че няма драма, ако някой проект не е включен в списъка сега, каза председателят на комисията Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

На заседанието беше одобрена и методиката, с която МФ ще начислява и събира таксите от операторите на хазартни игри. В неделя комисията прие увеличение на таксите, като за някои то е до 4 пъти, предаде БТА.

С методиката се определя колко ще плащат операторите, които имат действащ лиценз. Новата такса ще се събира само за времето от 1 януари 2024 година, а няма да важи за стари периоди, обясни Людмила Петкова, заместник-министър на финансите. Всички нови лицензи ще бъдат с новата, по-висока такса, дори документите за тях да са дадени за разглеждане от НАП преди началото на 2024 година, допълни тя.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.19 | 10:38

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини