Александър Симов: В центъра на българската политика е Делян Пеевски

Нова тв
share

Въпросът, че цената на горивата за потребителите, че ще се вдигнат – това е ясно. Въпросът е в чие ротационно правителство да се вдигнат тези цени. Въпросът за собствеността е между чуждестранен инвеститор и добре прикрит български инвеститор. Това заяви журналистът Сибина Григорова в ефира на бТВ.

„И в СОС предстои да видим същото, което се случва и на национално ниво. ГЕРБ нямат интерес ПП да успеят да са добри управленци. Бих питала също така къде е лидерът на ГЕРБ и защо Делян Пеевски е говорител на тази коалиция”, допълни тя.

 „Продължаваме промяната”-„Демократична България” са се запънали и са казали, че е по-добре край на кабинета. Тук се вижда всичко друго, но не и устойчивост на кабинета. Ние сме в една перманентна криза. Ние заспахме с обещанията за светло реформаторско бъдеще и се събудихме в индийска сапунка”, смята Александър Симов от БСП.

„Това управление е с изключително прокризисен характер. Днес ще е дерогацията основен проблем, след това бюджета, после промените в Конституцията. Това е като минно поле, което ще чака криза след криза. Това може ли да е управление, което ще направи нещо добро за България?”, попита той.

Кирил Петков: Няма да отстъпим за дерогацията, дори с риск да падне правителството

Според Григорова смисълът на политиката е да се сблъскат интереси, за да няма договаряне, да няма партия без опозиция.

„Смисълът е и да си последователен на това, което си казал. Ти си казал, че пращаш Борисов в пенсия, даваш ново начало на България, няма да допуснеш ГЕРБ във властта. След това излизаш и казваш, че трябва да съставиш управление с тях”, допълни Симов.

„Резултатът от управлението до момента – имаме в центъра на българската политика Делян Пеевски. Той взима целият речник на евроатлантизма и го обръща срещу всички, които го сложиха в центъра. Където е криза, там е Пеевски”, каза още той.

Водещи новини

Още новини