Плевнелиев: Ще задълбочим връзките с Великобритания

share

България и Великобритания ще постигнат още по-тясно сътрудничество в сферата на сигурността, а британски експерти ще подпомогнат изработването на законите, регламентиращи дейността на българските служби за сигурност. Това обяви пред български медии в Лондон президентът Росен Плевнелиев, след като се срещна с министъра на външните работи на Великобритания Уилям Хейг. 

Президентът добави, че очаква новите закони, регламентиращи дейността на Националната служба за охрана, Националната разузнавателна служба и Служба "Военна информация" да бъдат приети от Народното събрание до месец април следващата година. Росен Плевнелиев информира, че водещ акцент по време на срещата му с Уилям Хейг са били възможностите за разширяване на икономическото сътрудничество между България и Обединеното кралство. Според държавния глава, страната ни трябва да използва добрите и работещи модели за създаването на публично-частни партньорства, които съществуват във Великобритания.

Росен Плевнелиев добави, че е получил покана да посети отново Великобритания с българска икономическа делегация, което ще задълбочи партньорството и ще създаде нови контакти между представителите на бизнеса от двете страни.

Водещи новини

Още новини