Плевнелиев отива във Великобритания

  • 08 август 2012 10:11

  • 701
  • 0
Плевнелиев отива във Великобритания
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заминава днес, 8 август, на работно посещение във Великобритания, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 9 август президентът ще има работна среща с изпълнителни директори на финансови институции, организирана от кмета на Лондонското Сити Дейвид Утън. Сред темите, които ще бъдат обсъждани на бизнес срещата, са икономическата ситуация и стимулите за икономическо развитие в Европейския съюз, бъдещето на еврозоната, потенциалните ефекти върху финансовия сектор от въвеждането на данък върху финансовите транзакции, либерализацията на финансовите услуги, мерки за стимулиране на малките и средните предприятия и други. Президентът ще посети и информационно-технологичния клъстер “Tech City UK”.

Програмата на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното предвижда среща с външния министър на Обединеното Кралство Уилям Хейг.
В дните на визитата си президентът ще подкрепи българските олимпийци във финалните им участия в Игрите. Президентът ще бъде с олимпийците ни на приема, даван в петък, 10 август, от Българския олимпийски комитет, по повод Деня на България на Олимпийските игри.

Българският държавен глава ще присъства и на приема, даван от министър-председателя на Великобритания Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. за официалните гости на церемонията по закриването на XXX Летни олимпийски игри, която ще се състои на 12 август.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини