Румен Радев ще връчи Почетния знак на президента за принос към каузата на хората с редки болести в България

Булфото
share

На 29 септември, петък, президентът Румен Радев ще посети Пловдив, където ще вземе участие в XIV Национална конференция за редките болести и лекарства сираци, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Събитието ще се проведе в хотел „Империал“.

В 16.00 часа държавният глава ще отправи приветствие към участниците в конференцията и  ще връчи Почетния знак на президента за значим принос в отстояването на каузата на хората с редки заболявания в България.

С отличията ще бъдат удостоени проф. д-р Румен Стефанов – директор на Института по редки болести, Владимир Томов -  основател и председател на Националния алианс на хората с редки болести, доц. Полина Милушева – Мандаджиева – основател и председател на Националната асоциация на пациентите с дефицит на растежния хормон, Йорданка Петкова – основател и председател на Асоциация Наследствен Ангиоедем и Тодор Мангъров – председател на Асоциация Пулмонална хипертония. Посмъртно ще бъде отличена с Почетния знак на президента и Илиана Тонова – председател на Национална асоциация Саркоидоза.

Властта най-сетне е готова да чуе пациентите с редки болести и да обсъди промени в Закона за здравето

 

Водещи новини

Още новини