Румен Радев се срещна с председателя на Националното събрание на Виетнам

  • 25 септември 2023 16:40

  • 15344
  • 3
Румен Радев се срещна с председателя на Националното събрание на Виетнам
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Виетнам е важен партньор на България в региона на Югоизточна Азия, с когото ни свързват традиционни отношения на близко приятелство и взаимно уважение. Засиленият политически диалог през последните години е важна предпоставка за активизиране на двустранните отношения във всички области от взаимен интерес.

Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на среща на „Дондуков“ 2 с председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе, който е на официална визита у нас по покана на председателя на българския парламент, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Премиерът: България може да бъде мост между ЕС и Виетнам

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои успеха на Виетнам да поддържа през изминалите години много висок икономически ръст и то в изключително динамично развиващия се регион на Югоизточна Азия. Сключеното споразумение между Европейския съюз и Виетнам за защита на инвестициите е ясен знак колко важни за европейските държави са отношенията с Виетнам, подчерта президентът. Това разкрива и благоприятни перспективи за последващо развитие на двустранното сътрудничество в енергетиката и прехода към зелена икономика, промишлеността, земеделието, медицината, фармацията, информационните технологии и туризма, и др. области. По думите на държавния глава България ще продължи да бъде силен застъпник за развитието на отношенията на ЕС с приоритетен партньор като Виетнам, а двете страни могат да надградят сътрудничеството си в търговията чрез създаването на общи предприятия, съвместното разработване на технологии и изнасянето им на нови пазари. 

По време на срещата президентът Радев акцентира и върху традиционните контакти и обмен между България и Виетнам в сферата на образованието. В десетилетията от 60-те до 80-те години на миналия век около 30 000 виетнамски граждани са получили висшето си образование в български висши училища, участвали са в изграждането на съвременния облик на Виетнам и някои от тях днес заемат високопоставени позиции в обществото, администрацията и бизнес средите. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отправи покана повече студенти от Виетнам да изберат да продължат тази традиция, както и за изпращането на преподавател по виетнамски език в български университет за обучението на българските студенти, сред които нараства интересът към Виетнам. 

Обща бе позицията, че двете държави имат добри традиции в областта на военното образование, отбраната и сигурността, и последващото разширяване на сътрудничеството в тези сфери е от взаимен интерес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15344 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.25 | 23:13

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
nadejda doicheva che che

2023.09.25 | 16:47

1
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка. Мангалка със зло изражение. Най точното определение. Вещица или Сатанист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист.
Sasho Vitanov

2023.09.25 | 16:47

2
!!! Кошмар!!!Крокодили!!! !!! !!! Невероятни трансформации само с грим (галерия) !!! надке дойчева , че я що да направим че си по голем Крокодил че че от тия крокодили у галерията.

Добави коментар

Водещи новини